joi, 24 noiembrie 2011

MemPad portabil

Carneţel electronic portabil


MemPad este un Utilitar de text simplu cu ajutorul căruia se pot stoca notiţe în pagini structurate după un index aşa după cum doreşte fiecare.Toate paginile sunt stocate într-un singur fişier creat de program, cu extensia ( lst. ), sau cu o altă extensie la alegere . Programul este
disponibil în mai multe limbi, mai puţin limba română, dar poate fi tradus foarte uşor.
Programul oferă funcţii standard de editare, inclusiv cut, copy, paste, undo, data / ora introduce, drag & drop, şi susţine link-uri web , precum şi link-uri de reţea şi locale, către un fişier sau un folder (calea completă nu este obligatoriu) şi link-uri interne pe pagină . Variabilele de mediu pot fi folosite in link-uri fişier pentru a executa programe, de exemplu; structura indicelui poate fi modificată prin butoane, meniul contextual sau taste;  funcţiile Cut & paste şi nod rapid în mişcare. MemPad întotdeauna salvează datele fără a întreba (atunci când se închide Mempad sau deschidere un alt fişier ). Opţional, se poate produce  autosalvarea datelor la fiecare 4 minute. 
Funcţia de căutare se face  prin toate paginile sau într-un nod; se continuă căutarea înainte sau înapoi. Se poate selecta fontul, culoarea de fundal, Minimizare pentru System Tray , Hotkey, întotdeauna în partea de sus, de comenzi rapide, ESC pentru a iesi sau a minimiza, meniurile pop-up cu cuvinte sau expresii definite de utilizator pentru a insera, opţional cu jetoane data şi ora. Exportă pagina, nodul sau toate la un fişier sau direct la alt program;dispune de funcţii de import . Se poate inserare textul dintr-un fişier ce poate fi protejat prin parolă de criptare, etc.
Rulează pe toate sistemele de operare de la Windows 98 şi până la XP. Este un program simplu dar cu ajutorul căruia se pot stoca date foarte importante clasificate pe domenii, categorii, etc. Este până la urmă un adevărat carneţel electronic ce poate fi folosit de fiecare aşa după cum doreşte.
 Programul nu necesită instalare ci , după dezarhivare îl puteţi rula direct din folderul în care se va extrage. Toate datele se păstrează în fişierul creat şi pot fi folosite oricând, pe orice calculator şi pe stik USB.
Ca de fiecare dată recomand acest program de numai 145 kb. începătorilor.
Descarcati MemPad de aici.
Sau încercaţi şi de aici.

Niciun comentariu: