sâmbătă, 5 septembrie 2009

Programe necesare pentru calculator

Aşa după cum am promis în urmă cu câteva săptămâni, încerc să vin în ajutorul celor începători în a folosi calculatorul, recomandându-le câteva programe necesare ce trebuiesc instalate la început. Ţin să precizez că şi eu fac parte din categoria celor care sunt la început, nu pretind nici pe departe că am cunoştinţe suficiente de specialitate, dar am citit destul de multe articole şi recomandări legate de ceea ce vrea să însemne calculatorul încât pot să spun că am ceva idee - ca pentru începători desigur ! Iar pentru a vă documenta cu adevărat, este suficient să daţi click pe adresele către care vă voi face legături directe. Aşadar, presupunând că aveţi un calculator ,, gol-goluţ ", adică fără niciun program instalat, primul lucru care trebuie făcut este să instalaţi un sistem de operare. Fiind o operaţie mai greoaie, este bine ca să apelaţi la un coleg sau prieten care se pricepe , pe parcurs o să învăţaţi fiecare dintre voi ! Iar recomandarea mea este să folosiţi una din variantele sistemului de operare WindowsXP. Apoi, în ordinea următoare, este nevoie să aveţi în calculatorul vostru măcar programele şi aplicaţiile următoare :
1) Un program antivirus, mai ales pentru cei conectaţi la internet : AVG Free Antivirus ,
2) Program pentru arhivare/dezarhivare : 7-Zip sau IZArc ,
3) Suită de birou complexă : OpenOffice.org ,
4) Pachet de codecuri necesare rulării fişierelor video şi audio : K-Lite MegaCodec Pack ,
5) Playere pentru fişierele video şi muzicale : Winamp, VLC Player, MediaPlayer Classic HomeCinema ,
6) DeepBurner - Un foarte bun program cu ajutorul căruia se pot inscripţiona date pe CD/DVD ,
7) PhotoFiltre şi XnView - programe pentru editarea şi vizualizarea de imagini ,
8) FoxitReader PDF - program simplu pentru citirea fişierelor PDF ,
9) Audiograbber - un foarte bun program care, printre altele, vă ajută să înregistraţi direct de la radio ori alte surse externe, muzică în format mp3 ,
10) Everest Dictionary - Poate cel mai bun dicţionar gratuit. Conţine de fapt peste 30 de dictionare in mai multe limbi.
Cam acestea ar fi programele obligatorii şi necesare pentru buna desfăşurare a activităţii pe un calculator. Există însă o multitudine de alte aplicaţii foarte interesante dspre care nu sunt eu în măsură să dau prea multe detalii. De aceea am ales pentru voi două adrese unde veţi găsi aproape tot ceea ce vă trebuie, atât pentru modul de instalare cât şi pentru felul în care pot fi folosite aceste programe. Deschideţi această pagină special creată pentru începători, iar aici o să găsiţi cu siguranţă alte informaţii interesante.
Vă urez noroc şi mult curaj ! Iar comentariile celor care se dau atotştiutori, ca şi cum ei nu ar fi trecut prin faza de ,, începător ", să le lăsăm la o parte . Până la urmă, fiecare are locul lui in această lume şi niciodată nu vom fi egali unul cu altul.

Niciun comentariu: