sâmbătă, 10 decembrie 2016

Haideți să votăm niște nume ! Duminică, 11 decembrie 2016.

Sfârşit de campanie electorală la Olt.
 Lista candidaţilor din judeţul Olt, cei mai mulţi necunoscuţi.
Câteva ore ne mai despart de finalul unei campanii electorale în care dezbaterea pe proiecte şi programe nu şi-a găsit locul, în schimb reprezentanţii partidelor s-au bătut în critici, acuze şi plângeri la adresa adversarilor.
„De unde să ştim cine candidează, păi, ce, i-am văzut la faţă, ni i-a prezentat cineva?!“, este replica cel mai des oferită de cetăţeni, cu doar câteva zile înainte de scrutinul pentru alegerea celor şase deputaţi şi trei senatori în Olt. Obligaţi de lege să renunţe la mash-urile uriaşe care în campaniile trecute îmbrăcau blocuri întregi în oraşe, dar şi la panourile electorale şi afişe lipite pe oriunde, politicienii au fost obligaţi să coboare printre oameni. Mulţi chiar n-au ratat ocazia şi s-au afişat în pieţe, târguri şi oboare, pozând în „oameni ca voi“, deşi, pentru unii, a fost prima experienţă de acest gen. Imaginile, au avut grijă cei care în trecut erau responsabili cu lipitul afişelor, au ajuns ulterior în mediul on-line, unde, de fapt, se poartă adevărata bătălie.  Mai un cont fals de Facebook, mai o postare menită să încingă spiritele, mai o sesizare la BEJ, mai o conferinţă de presă, nimic, în schimb, care să modifice opinia generală: „a fost o campanie din care n-am înţeles nimic, pentru că n-am simţit-o“.

 Între cine și cine alegem.
 Nici măcar pliantele care, obligatoriu, poartă înscrise numărul de comandă şi tirajul în care au fost tipărite, şi care au ajuns în destul de multe cutii poştale, nu i-au scos pe alegători din ceaţă. Nu toate formaţiunile au publicat lista de candidaţi, mizând pe altfel de mesaje. Cert este că alegătorii, în bună parte, nu ştiu ce opţiuni au. Vor vota în funcţie de ceea ce văd la televizor, de ce le spun preşedintele asociaţiei de proprietari, fiul sau nepotul - membri de partid etc. Cu ce nume au ieşit în faţă partidele, în judeţul Olt, la aceste alegeri, aflaţi în continuare.

Dacă principalele două forţe politice din judeţ şi aliaţii lor au pe locuri eligibile oameni cunoscuţi, actuali parlamentari sau foşti şi actuali membri cu funcţii în administraţie, partidele care şi-ar dori să facă diferenţa vin cu nume total necunoscute şi fără un efort credibil de popularizare a acestor liste.

Citiți întregul articol aici, consultați lista candidaților și vedeți dacă cunoașteți pe cineva. Căutați dacă se poate, să  votați persoanele care vi se par mai obosite de atâta muncă, nu de alta dar să aibă și ele posibilitatea să-și revină dormind în viitorul Parlament. Mult succes !

Niciun comentariu: