marți, 18 august 2009

Calculatorul - pentru incepatori


Nu mai este deloc o noutate şi nici măcar un lux să ai calculator în casă. Tot mai multe familii de români fac eforturi deosebite pentru a cumpăra copiilor un astfel de produs care înglobează în el tot ceea ce-şi doreşte omul : film, muzică, fotografie, carte, jocuri, comunicare în timp real atât audio cât şi video, etc. Este aşadar un adevărat Home Cinema, Ateneu sau Sală de sport, Bibliotecă şi chiar Univers... A devenit ,, boala copiilor " şi nu numai. Dar , cu toate bunele şi relele pe care , vrând nevrând, calculatorul le aduce cu el, în ziua de azi a devenit fârâ doar şi poate o necesitate. Dacă atunci când cineva pune pentru prima dată mâna pe un astfel de aparat i se pare greu sau chiar imposibil de a-l manevra, nu trebuie decât să mai încerce şi a doua oară pentru a-şi stârni curiozitatea şi apoi totul va începe să se rezolve de la sine. Şi iarăşi, dacă pentru copii este mult mai uşor să pătrundă în această lume , fie datorită faptului că învaţă la şcoală fie şi a dorinţei mult mai mari decât a celor care la vârsta lor nu au avut parte de aşa ceva, cu puţină răbdare şi insistenţă, oricine poate deveni prietenul Calculatorului. Atenţie ! Prieten cu calculatorul şi nu dependent de el !...
Pentru a-i convinge pe cei care nu au curajul să se apropie de tastatură, maus, monitor şi unitate, o să încerc să aduc în paginile acestui blog câteva informaţii şi sfaturi utile pentru începători. Nu sofisticate, nu în modul în care le-ar spune un specialist, nu folosindu-mă de termeni pur ştiinţifici sau tehnici ci, pur şi simplu pe înţelesul tuturor. Pentru explicaţii de specialitate ori sfaturi mai complicate , voi face trimitere printr-un link (legătură) direct către paginile care se ocupă de aşa ceva şi care se găsesc cu nemiluita pe internet. Voi reveni cât de curând cu postări strict legate de acest subiect, sub eticheta ,, Calculatoare " .

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu cred ca ai fost prea inspirat cand ai facut postul asta, nu de alta, dar iti dai seama ca cine stie sa ajunga la blogul tau, cred ca se descurca peste nivelul incepatorului sa-l utilizeze.Cam liniste aici la tine pe blog....deh...poate, poate o sa intereseze pe cineva vreodata de orasul ala mic si fara vreun interes( asta o zic toate cunostiintele mele care sunt din "Scornicity").Bafta!