joi, 13 octombrie 2016

Ultimate Calendar 1.8.1.1 - simplu, de folos și interesant.


Un program simplu și ușor de utilizat  proiectat pentru a vă ajuta la organizarea de evenimente, programarea planurilor și gestionarea activităților zilnice.

Calendarul Ultimate Portable este ușor de utilizat funcționând ca o aplicație ce poate fi setată ca având o interfață lunară sau anuală, care vă oferă un set bogat de caracteristici pentru a vă ajuta să planificați mai bine activitățile de zi cu zi.



Aplicația vă oferă Seturi de date predefinite care conțin importante sărbători și evenimente din diferite țări, cum ar fi Austria, Belgia, Canada, Franța, Germania, Italia, Rusia sau SUA, permițându-vă să știți întotdeauna ce festivitate națională urmează să vină. În plus, puteți introduce comentariile dvs. lângă fiecare eveniment care are relevanță personală pentru voi și puteți crea Seturi de Date conform nevoilr voastre.
În această versiune veți descoperi și Setul de Date cu evenimente din România realizat de mine în urmă cu mai bine de un an de zile cu specificația că anumite date s-au modificat între timp și cu promisiunea că le voi actualiza pe viitor. De asemenea am realizat și traducerea programului în limba română fiind astfel mult mai ușor de folosit.



Din meniul contextual al Ultimate Calendar Portabil, puteți adăuga diverse note, evenimente personale sau de sărbători, cu privire la datele specifice în calendar, care vă vor ajuta să nu uitați o zi de naștere sau termenul unui proiect important. În plus, aveți posibilitatea să atribuiți un nivel de prioritate pentru fiecare intrare, astfel încât să nu ratați evenimentele importante, și să le amânați pe cele mai puțin urgente. De asemenea, puteți utiliza această caracteristică pentru a vă reaminti de facturile datorate, de exemplu, prin lansarea mesajelor cu câteva zile înainte de data plății.

Calendarul poate fi afișat în două moduri de vizualizare diferite: "Lunar" și "Anual", permițându-vă astfel să fiți anunțați despre orice eveniment viitor, fără a lua prea mult spațiu pe desktop. Nu în ultimul rând vă permite să vizualizați planul pe un an, prin obtinerea unei imagini complete a evenimentelor programate.

O altă caracteristică interesantă a Ultimate Calendar Portabil sunt cele două plugin-uri furnizate de aplicație. Componenta de "Soarele și Luna" vă permite să știți dinainte de orele pentru răsăritul și apusul de Soare si Lună. De asemenea, oferă informații cu privire la durata zilei, precum și fazele lunii curente. Plugin-ul "Datele Julian" vă permite să știți ce dată este în conformitate cu Calendarul Julian.

Ultimate Calendar Portabil este un instrument excelent de planificare personală, care oferă informații utile în ceea ce privește sărbătorile naționale, ajutându-vă să gestionați mai bine programul dvs. zilnic pentru că în casta Seturi de date Personale puteți crea fișiere personale ca de exemplu ; Aniversări, Evenimente, etc.

Mai multe detalii puteți găsi pe  siteul original  al celui care a creat programul iar ultima versiune actualizată pentru Ultimate Calendar se va descărca pornind de pe  această pagină  prin care autorul vă pune la dispoziție atât varianta instalabilă a programului cât și 3 fișiere comprimate pentru versiunea portabilă ( ZIP, RAR și 7Z ).

Ce nu trebuie postat pe Facebook

De reținut !

Datele de naştere ale utilizatorilor, starea civilă şi fotografii ale copiilor acestora se numără printre
informaţiile care nu trebuie publicate niciodată pe Facebook

Facebook este una dintre cele mai populare reţele de socializare, iar mulţi utilizatori cred că sunt în
siguranţă dacă au bifat în mod corect setările de securitate ale conturilor lor. Problema este că şi alte
persoane, nu doar prietenii lor, pot să vadă informaţiile publicate pe Facebook. Conturile prietenilor pot fi piratate atunci când îşi instalează o aplicaţie din surse nerecomandate sau cineva poate să citească peste umerii acestora.

Iată câteva sfaturi despre lucrurile care nu trebuie niciodată publicate pe această reţea de socializare:

Data de naştere completă a utilizatorului şi cele ale membrilor familiei sale - Cei mai mulţi dintre utilizatori adoră să primească felicitări în acea zi specială, însă, dacă îşi publică ziua de naştere, ei oferă piraţilor cibernetici una dintre cele 3-4 elemente personale de care aceştia au nevoie pentru a le fura identitatea.Ideal este să nu treceţi deloc ziua de naştere, dar, dacă ţineţi neapărat la acest detaliu, atunci evitaţi să menţionaţi anul. Prietenii voştri adevăraţi cunosc deja anul în cauză, scrie Mediafax.

Starea civilă - Indiferent dacă aveţi o relaţie sau nu, ar fi mai bine să nu faceţi publică această informaţie.
Hărţuitorii adoră să afle că sunteţi din nou celibatar. Dacă vă schimbaţi statusul în "celibatar" ("single"), ei primesc astfel undă verde pentru a-şi relua hărţuirea, aflând că sunteţi din nou disponibil. Acelaşi lucru le dezvăluie faptul că este foarte posibil să fiţi singur acasă.

Locul în care vă aflaţi în prezent - Există foarte mulţi utilizatori care adoră să precizeze pe Facebook locul în care se află în fiecare moment. Problemele pot să apară atunci când toată lumea vede că aţi plecat în vacanţă (şi că nimeni nu este acasă). Dacă adăugaţi şi perioada în care veţi fi departe de casă, hoţii vor cunoaşte cu exactitate timpul de care vor avea nevoie pentru a vă jefui locuinţa. Ar fi bine să nu partajaţi deloc locul în care vă aflaţi. Puteţi să publicaţi ulterior fotografii făcute în vacanţă, după ce reveniţi acasă.

Faptul de a fi singur acasă - Este extrem de important ca părinţii să îşi înveţe copiii să nu publice
niciodată pe Facebook această informaţie. În definitiv, nimeni nu ar începe să strige într-o cameră plină cu persoane necunoscute că în următoarele ore va fi singur acasă. Acest lucru nu ar trebui făcut nici pe Facebook.

Așadar, folosiți cu mae grijă rețelele de socializare fără a face din ele oglinda în care să privească oricine și să afle totul despre voi.  S-ar pute ca la un moment dat să regretați faptul că v-ați destăinuit în fața tuturor. Nu toate persoanele vă înțeleg sentimentele și trăirile voastre intime. E bine ca ce este al vostru, să rămână doar al vostru !